Μια γιορτή της θαλασσινής κουζίνας στον νέο Παπαϊωάννου στο Κεφαλάρι

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

fnl-guide.com


Μαϊος 2021

Το άνοιγμα του Παπαϊωάννου στην Κηφισιά, ήταν το πρώτο μεγάλο νέο της σεζόν και ταυτόχρονα μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς αυτή τη γιορτή της φρεσκάδας και της κορυφαίας πρώτης ύλης που χαρακτηρίζει το βραβευμένο με αστέρι FNL εστιατόριο ψαροφαγίας. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να σκεφτούμε πιο ταιριαστό ξεκίνημα για τα FNL events!

Φέτος όμως γιορτάζουμε και τα δέκα χρόνια FNL. Αφενός λοιπόν ένα τέτοιο δείπνο δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινά «εορταστικά» με μια σαμπάνια Perrier-Jouët, αφετέρου η «δεκαετία 2011-2020» θα διατρέχει, ως concept, κατά κάποιον τρόπο όλα τα FNL events. Ο «Παπαϊωάννου» μπορεί να μετρά δεκαετίες ζωής, όμως το μεγάλο βήμα της εστιατορικής αναβάθμισής του πραγματοποιήθηκε το 2013 όταν μετακόμισε στη «βιτρίνα» του Μικρολίμανου. Από την άλλη, το δείπνο μας θα συνοδεύσουν κορυφαίες Σαντορίνες από ένα από τα καλύτερα και πιο δυναμικά οινοποιεία του νησιού, το Vassaltis, που δημιούργησε ο Γιάννης Βαλαμπούς το 2012. Εκτός από την κλασική Σαντορίνη και την πληθωρική Σαντορίνη Βαρέλια, θα δοκιμάσουμε επίσης το εμβληματικό και φινετσάτο Gramina από Ασύρτικο ενός συγκεκριμένου αμπελοτοπιού που ωριμάζει για 12 μήνες με τις οινολάσπες του και το μοναδικό και σπάνιο Plethora. Τέλος, στο κλείσιμο του δείπνου θα έχουμε ένα λευκό Boulevardier με Chivas Regal 18 y.o. (και Suze και Lilet Blanc), ένα κοκτέιλ που εμπνεύστηκε ο Μιχάλης Καγιάννης το 2011 και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Spetses Classic Yacht Race 2012.