Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου: Η συνταγή της επιτυχίας και τα επόμενα σχέδια

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Fnl-guide.com


Ιούνιος 2018

Πολύ καιρό πριν συναντήσω τον Γιώργο Παπαϊωάννου και τον Δήμο Στασινόπουλο στο πιο πρόσφατο «Μπαρμπουνάκι» τους στο Χαλάνδρι, σκεφτόμουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα πως ένα από τα ατού του συγκεκριμένου δημοφιλούς concept καθώς εξαπλωνόταν, ήταν και συνεχίζει να είναι η αναίρεση του πάγιου κλισέ «για να φας καλά θαλασσινά, πρέπει να βάλεις το χέρι βαθιά στη τσέπη». Πράγματι όσες φορές κι αν πήγα για φαγητό σε κάποιο από τα περί ου ο λόγος εστιατόρια, το αποτέλεσμα στο φινάλε ήταν πολύ ικανοποιητικό και ο λογαριασμός δύσκολα ξεπερνούσε τα €30. Όσο για το όνομα του, τώρα, το βρίσκω ιδιαίτερα εύστοχο. Αποκαλύπτει με αμεσότητα την ταυτότητα και τις προθέσεις τους. Από τη μία δηλαδή το υποκοριστικό του μπαρμπουνιού δηλώνει ότι εν προκειμένω τα μενού μονοπωλούν κυρίως τα μικρά ψαράκια και οι μεζέδες. Από την άλλη το επίθετο που ακολουθεί, μπαίνει σε αυτή τη προσιτή πρόταση της θαλασσινής κουζίνας, ως εγγυητής στην ποιότητα και στην απόδοση των γεύσεων. Το εστιατόριο του Γιώργου Παπαϊωάννου στο Πειραιά είναι πασίγνωστο και με αφοσιωμένους οπαδούς, που δεν το αποχωρίζονται εύκολα. Δικαίως, αν θέλετε τη γνώμη μου. Η δεξιοτεχνία του σε τηγάνι και ψησίματα γενικώς, αλλά και η συνέπεια στην επιλογή μιας πρώτης ύλης που αποτελεί ζωντανή διαφήμιση του ευαίσθητου προφίλ της θάλασσας, έχουν κάνει τον Γιώργο Παπαιωάννου (αριστερά στη φωτό) έναν από τους σημαντικότερους σπεσιαλίστες της ψαροφαγίας στην Αθήνα. Εδώ ακριβώς έρχεται να συμπληρώσει την εξίσωση του success story ο Δήμος Στασινόπουλος (δεξιά), ένας ικανότατος επιχειρηματίας με χαμηλό προφίλ, ο οποίος δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια και στην εστίαση (Giacomo, Tier κ.α). Κάναμε μια κουβέντα πριν λίγες μέρες στο πιο πρόσφατο εστιατόριό τους, που βρίσκεται στο Χαλάνδρι, κοντά στον κινηματογράφο Αβάνα (φωτό κάτω). Παρακάτω σας παραθέτω ορισμένα αποσπάσματα από εκείνη τη συζήτηση, αλλά θα τους αφήσω να σας τα πουν οι δυο τους.