ΓΚΡΑΝ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΣΟΥΞΕ

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

ATHINORAMA.GR


Φεβρουάριος 2020

Oλο και μεγαλώνει αυτό το κοπάδι από «Μπαρμπουνάκια», που δημιούργησε ο δεξιοτέχνης της ψαροφαγίας Γιώργος Παπαϊωάνου για να μας μυήσει στην προσιτή όψη της θαλασσινής γαστρονομίας. Μετά τη Γλυφάδα, το Κολωνάκι, τη Νέα Ερυθραία, το Χαλάνδρι αλλά και τα καλοκαιρινά του πόστα σε Πάρο και Σαντορίνη, το πιο καινούργιο «Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου» άνοιξε πριν από λίγο καιρό στην Πλατεία Μητροπόλεως, φέρνοντας ιωδιούχα φρεσκάδα και στην καρδιά της πόλης. Η κορυφαία πρώτη ύλη παραμένει το άλφα και το ωμέγα στο μενού που μοιράζονται όλα τα μαγαζιά και δίνει το προβάδισμα στα κάθε λογής μικρόψαρα και θαλασσινά, τα οποία θα απολαύσετε σε κλασικές αλλά και πιο ευφάνταστες συνταγές.

Ο σεφ Βάιος Παπαλάμπρος έχει πάντα την υψηλή εποπτεία στην κουζίνα, η οποία κρατά σταθερές τις σπεσιαλιτέ της, όπως το τέλεια φιλεταρισμένο μπαρμπουνάκι στη σχάρα, το υπέροχο ταρτάρ ψαριού με φύκια wakame και οι θαυμάσιες παπαρδέλες με ψίχα καραβίδας, αλλά λανσάρει διαρκώς και καινούργιες. Χέλι καπνιστό με κρύα σαλάτα από φακές, ταλιάτα τόνου με λάδι τρούφας και μυρωδικά, καπνιστό φιλέτο ρέγγας με χούμους είναι κάποιες από αυτές που αξίζει να ανακαλύψετε, ενώ δεν λείπει και το πιο μεγάλο ψάρι, ανάλογα με την εποχή και την ψαριά της ημέρας. Μια καλή ποικιλία ιδιαίτερων αποσταγμάτων και κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα συμπληρώνουν τη θαλασσινή πανδαισία. 

Ακόμη ένα «Μπαρμπουνάκι» ετοιμάζεται πολύ σύντομα να ανοίξει τις πόρτες του στην Αθήνα, αυτήν τη φορά στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης.